fredag 5. desember 2014

Thaisuppe med steinbit og laks



  • 250 g laksefilet
  • 250 g steinbitfilet
  • 3 dl kyllingkraft
  • 8 dl kokosmelk
  • 1 ss sitrongress finhakket
  • 2 stk limeblader kaffir
  • 1 stk rødløk 2 ts chilipaste grønn
  • 2 stk rød chili
  • 1 ts sukker
  • 2 stk vårløk
  • 1 stk lime saften
  • 30 g koriander frisk
  • 4 ss fishsauce
Del opp fiskefiletene i terninger på ca. 3 x 3 cm. Disse legges i suppen mot slutten av koketiden. Knus den tykkeste delen av sitrongresset med en biffklubbe eller lignende. Skjær opp i små biter.       Fres finhakket løk og chili i olje til løken er blank og myk. Tilsett kyllingkraft, kaffirlime-blader, hakket sitrongress og fiskesaus. Kok opp. Ha i kokosmelk og chilipaste og kok opp suppen på nytt. Legg i fiskebitene og la suppen trekke på svak varme til fiskebitene er faste. Smak suppen til med sukker, limesaft og salt. Finhakket koriander og vårløk tilsettes i suppen like før servering.

Kilde: Godt.no

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar