- 250 g laksefilet
- 250 g steinbitfilet
- 3 dl kyllingkraft
- 8 dl kokosmelk
- 1 ss sitrongress finhakket
- 2 stk limeblader kaffir
- 1 stk rødløk 2 ts chilipaste grønn
- 2 stk rød chili
- 1 ts sukker
- 2 stk vårløk
- 1 stk lime saften
- 30 g koriander frisk
- 4 ss fishsauce
Del opp fiskefiletene i terninger på ca. 3 x 3 cm. Disse legges i suppen mot slutten av koketiden. Knus den tykkeste delen av sitrongresset med en biffklubbe eller lignende. Skjær opp i små biter. Fres finhakket løk og chili i olje til løken er blank og myk. Tilsett kyllingkraft, kaffirlime-blader, hakket sitrongress og fiskesaus. Kok opp. Ha i kokosmelk og chilipaste og kok opp suppen på nytt. Legg i fiskebitene og la suppen trekke på svak varme til fiskebitene er faste. Smak suppen til med sukker, limesaft og salt. Finhakket koriander og vårløk tilsettes i suppen like før servering.
Kilde: Godt.no
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar