- 100 g summer til glasering
- 2 dl kremfløte
- 50 g sukker
- 4 dl melk
- 1 vaniljestang
- 4 egg
Glasering
Smelt sukker i en kjele på svak varme. Ikke rør i sukkeret før det har smeltet. Øk deretter varmen til middels varme og rør rundt til det smeltede sukkeret får en mørkebrun farge. Hell blandingen i brødformen.
Karamellpudding
Kok opp fløte, sukker og melk sammen med delt vaniljestang. Avkjøl blandingen.
Rør forsiktig inn lett sammenvispede egg. Sil blandingen samtidig som du heller den i formen. Sett langpannen i forvarmet ovn og hell på kokende vann til pannen er 3/4 full.
Sett brødformen i langpannen og skru ned varmen til 125 °C. La puddingen stå til den har stivnet, ca. 2 timer. Den skal kjennes fast når du trykker lett på den med en vætet skje. Avkjøles minst til neste dag.
Kilde: Tine
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar