lørdag 6. desember 2014

Lasagne


  • 150 ml god rødvin
  • 150 ml kjøttkraft
  • 100 g baconterninger
  • 1 stor rødløk, finhakket
  • 2 rosmarinkvister, finhakk bladene
  • 2 ts tørket oregano
  • 1 ss olivenolje til steking
  • 2 fedd hvitløk, knust
  • 500 g kjøttdeig
  • 200 g salsiccia, eller kjøttdeig
  • 1 boks med hakkede tomater
  • 2–3 ss tomatpuré
  • 1 ts brunt sukkersmør til å smøre formen
  • 8–10 lassagneplater
  • 40 g parmesan
  • Bechamelsaus:40 g smør, 40 g mel, 300 ml fløte, 300 ml melk, noen klyper muskat
Forvarm ovnen til 180 grader.
Hell rødvinen i en liten kjele, kok opp og la væsken redusere til det halve.
Stek bacon gyllent. Tilsett løk, rosmarin, oregano og eventuelt litt olje.
Stek på middels varme til løken blir blank og myk. Tilsett hvitløk og stek ett minutt før du tilsetter kjøttdeig, pølsekjøttet og laurbærblad. Klem ut pølsefarsen fra pølsen og bruk en sleiv til å dele opp kjøttet i små biter i pannen.
Mens kjøttet steker, heller du kjøttkraften i kjelen med den reduserte vinen. Kok opp og la blandingen koke kraftig til den er redusert til det halve, dette tar 2–3 minutter.
Ta kjelen av platen og sett til side.
Når kjøttet er brunet tilsettes den reduserte vinen og kraften, tomatene, tomatpureen, sukker, salt og pepper, rør godt. La kjøttsausen småkoke i omtrent 15 minutter, gjerne lengre. Ta ut laurbærbladet.
Mens kjøttsausen koker lager du bechamelsausen. Smelt smøret i en kjele over medium varme, trekk kjelen fra platen og rør inn melet. Tilsett melk og fløte, litt etter litt, rør godt mellom hver gang. Sett kjelen tilbake på platen og kok opp sausen mens du rører hele tiden. Etter ca. ett minutt vil sausen begynne å tykne. Ta kjelen bort fra platen og rør inn muskat, salt og pepper.
Smør en lasagneform med smør og spre et tynt lag med kjøttsaus over bunnen av formen. Strø over noen basilikumblader og legg over et lag med lasagneplater.
Legg over et nytt lag med kjøttsaus og strø over flere basilikumblader. Legg over et lag med bechamelsaus og nok et lag med lasagneplater, så nok et lag med kjøttsaus og basilikumblader. Legg så til slutt over et lag med bechamelsaus.
Strø over revet parmesan og stek i midten av ovnen i 45 minutter.
La lasagnen hvile noen minutter før den serveres.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar