- 800 g elg
- olje til steking
- 7 dl kjøttkraft
- 2 løk
- 1 ts knuste einerbær
- 200 g kantarell (eller annen sopp)
- 100 g sukkererter
- 1 bunt brokkoli
- Evt gulrot, sellerirot
- 2 dl blåbær
- 1 ss maisenna
- 1 dl vann
- 2,5 del crème fraîche
- salt
- pepper
- 1 ss smør
Del opp elgkjøttet i terninger, ca. 3 x 3 cm store. Krydre bitene godt med salt og pepper. Varm noen dråper olje i glovarm jernpanne og brun kjøttet på alle sider. Brun kjøttet i tre omganger, slik at du unngår for mye kjøtt i pannen. Da beholdes varmen i stekepannen, og kjøttbitene får en fin stekeskorpe og blir ikke kokt.
Kok ut pannen med litt vann eller vin og hell dette over i gryten.
Legg kjøttbitene i gryten. Tilsett smør, løk og kantareller. Rør rundt og hell over kraft. Tilsett knuste einebær og kok opp. Skru ned varmen og la elggryten trekke på svak varme til kjøttbitene er møre. (Koketiden kan variere fra én til to timer, alt etter hva slags kjøttstykker som brukes).
Legg kjøttbitene i gryten. Tilsett smør, løk og kantareller. Rør rundt og hell over kraft. Tilsett knuste einebær og kok opp. Skru ned varmen og la elggryten trekke på svak varme til kjøttbitene er møre. (Koketiden kan variere fra én til to timer, alt etter hva slags kjøttstykker som brukes)
Rør inn crème fraîche. Legg i små buketter av brokkoli og delte sukkererter, la grønnsakene trekke i gryten til de er møre. Smak til med salt og pepper.
Strø over blåbær og server gryten med hjemmelaget potetmos eller kokte mandelpoteter.
Kilde: Godt.no
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar