Paibunn:
- 125 g smør
- 200 g hvetemel
- ca. 2 ss vann
Fyll:
- 150 g bacon i terninger
- 1⁄4 stk purre i strimler
- 250 g revet hvitost
- 2 ss hakket frisk gressløk
- 1⁄2 ts pepper
- 4 stk egg
- 21⁄2 dl melk
Smuldre smør og mel. Tilsett kaldt vann og lag en jevn deig. La deigen stå kaldt i ca. 30 minutter.
Trykk den ut i en paiform og prikk deigen med en gaffel. Stek bunnen ved 200 °C i ca. 10 minutter til den er litt gyllen.
Stek bacon i en panne, ha i purre de siste 2 minuttene. Legg ferdigstekt fyll i paiskallet.
Bland egg, melk, gressløk og pepper og hell blandingen over bacon og purre. Dryss over revet ost.
Stek paien videre ved 180 ° i ca. 25 minutter til eggblandingen er stiv.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar