fredag 12. desember 2014

Quiche Lorraine

Paibunn:

  • 125 g smør
  • 200 g hvetemel
  • ca. 2 ss vann

Fyll:

  • 150 g bacon i terninger
  • 14 stk purre i strimler
  • 250 g revet hvitost
  • 2 ss hakket frisk gressløk
  • 12 ts pepper
  • 4 stk egg
  • 212 dl melk

Smuldre smør og mel. Tilsett kaldt vann og lag en jevn deig. La deigen stå kaldt i ca. 30 minutter.

Trykk den ut i en paiform og prikk deigen med en gaffel. Stek bunnen ved 200 °C i ca. 10 minutter til den er litt gyllen.

Stek bacon i en panne, ha i purre de siste 2 minuttene. Legg ferdigstekt fyll i paiskallet.

Bland egg, melk, gressløk og pepper og hell blandingen over bacon og purre. Dryss over revet ost.

Stek paien videre ved 180 ° i ca. 25 minutter til eggblandingen er stiv.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar