fredag 5. desember 2014

Fransk sitronfromasj


Sitronfromasj

  • 4 sitroner (saften av alle, og skallet av halvparten)
  • 180 g melis
  • 6 egg
  • 2 plater gelatin
  • 2,5 dl kremfløte
Ha sitronsaft, finrevet sitronskall, nesten all melisen og eggeplommer i en bolle. Sett det hele over vannbad, og varm det opp mens du pisker kontinuerlig. Massen skal tykne. Ta bollen bort fra vannbadet. Løs opp gelatin i litt varmt vann, og bland det sammen med den avkjølte eggemassen. Avkjøl. Pisk eggehvitene, og ha i resten av melisen. Pisk fløten, og bland både eggehviter og krem sammen med eggemassen. La fromasjen stå i kjøleskapet, gjerne i et døgn. Når du serverer, strør du over litt syltet sitronskall.

Syltet sitronskall

  • 2 sitroner (kun skallet)
  • 150 g sukker
  • vann
Skrell lange strimler av sitronskallet uten at det hvite blir med. Kok opp sukker og litt vann, og legg sitronstrimlene oppi kjelen. De skal kokes forsiktig i sukkerlaken til de er karamelliserte. Når de er ferdige, kan du gjerne kutte dem i små strimler.

Tips Fromasjen kan serveres i porsjonsglass, eller formes til små egg. Et par blader sitronmelisse er flott pynt.

Kilde: Brødrene Price i tv-serien Munter mat - på tur/DR

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar