fredag 5. desember 2014

Kremet fiskesuppe



  • 200 g laksefilet
  • 200 g torskefilet eller steinbitfilet
  • 1 ss margarin
  • 2 stk gulrot
  • 100 g kålrot
  • 100 g knollselleri (sellerirot)
  • 12 stk purre
  • 12 stk fennikel
  • 1 ss hvetemel
  • 2 ss tomatpesto (rød pesto)
  • 2 dl matfløte
  • 112 dl hvitvin
  • 612 dl vann eller fiskekraft
  • 1 ts salt
  • 12 ts pepper
  • 2 ss hakket frisk kjørvel  

Kutt alle grønnsakene i fyrstikklange lange staver eller i tynne skiver, og fisken i terninger på 2x2 cm. Smelt margarinen i en kjele og fres grønnsakene 2-3 minutter på medium varme. Strø over melet og vend inn. Rør inn pesto og ha i all væsken. La det småkoke i ca. 15 minutter. Tilsett fisk og kjørvel og la det stå og trekke i ett par minutter. Ha i salt og pepper og server med godt brød til.

Kilde: Matprat.no

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar